Tuve IF

Referat: IFK Björkö - Tuve IF

IFK Björkö – Tuve IF (5-0)
Björkös mål gjordes av: 1-0 (39min) Marcus Wiseman
2-0 (11min) Alexander Hjerpe, 3-0 (12min) Nils Andrén, 4-0 (14min) Nils Andrén och 5-0 (33min) Gustav Engström.
-
Fina förutsättningar till en bra match och det var Tuve som kom på besök denna dag.
Vi hade pratat under hela samlingen om inställningen om att den måste vara på topp om vi skall kunna spela bra fotboll i en sådan här match. Dessutom hade vi inte spelat en match på 2 veckor nu så man hoppades att killarna skulle vara spelsugna. Domare Ulf Liljekrantz blåste igång matchen och det såg lite tamt och lojt ut i början, ingen som ville ta löpningar utan boll utan man gick mest och väntade på att bollen skulle komma till en. Backlinjen skötte sig utmärkt och Robin styrde sina backkompisar med järnhand och hade full koll på läget, även Hallberg och Henricsson skötte sin uppgift bra.

Däremot hade inte Nils och Emil M den rätta geisten i början av matchen och man kom in i Tuves lite lägre tempo och spelet var under all kritik på mittfältet och i anfallet. Tuve hade i och för sig inte heller mycket till spel och backade mest hem vilket då gjorde det trångt för oss på den sista tredjedelen av planen. Även Sebastian och Gustav såg tunga ut i anfallet och det var inte mycket till löpningar.
Efter 20 minuter gjorde vi ett trippelbyte för att få till någon förändring i spelet, in med Wiseman och Hjerpe på topp och Åstrand i backlinjen och ut med Gustav, Sebastian och Danne.

Marcus skapade oreda direkt och kantspelet blev allt bättre med Forse på vänstersidan och Erik på högersidan. (39min) alltså i slutminuten kommer Erik snyggt igenom på högerkanten och spelar in till Marcus som skjuter in 1-0 och det var vi faktiskt värda, för vi hade innan dess haft ett flertal målchanser, både Nils och Emil Mattsson hade minst 2 gyllene lägen vardera att kunna göra mål.
Halvlek och hårda ord från tränarduon om inställningen och passningsspelet som måste bli mycket bättre, huruvida vi vinner med 1-0 eller 7-0 spelar ingen roll vi måste visa upp att vi kan spela bättre fotboll än det vi presterade i den första halvleken.
Nu var det bättre vilja och bättre ”speed” på killarna och det var anfall på anfall och vi satte in Gustav igen efter det att maten sjunkit ner bättre i magen, han hade lite magknip i början av matchen.

(11min) 2-0 Alexander Hjerpe efter en skottretur från Gustav Engström där målvakten räddade.
(12min) Nils Andrén efter assist från Gustav Engström.
(14min) Nils Andrén igen efter en snygg sidledspass från Gustav igen inne i straffområdet.
(33min) 5-0 var en delikatess, hörna från Erik Alexandersson som Gustav snyggt går upp och nickar in otagbart för målvakten, som annars var en av Tuves bästa spelare, han gjorde flera fina räddningar under matchen, så chanser hade vi verkligen.
Seger med 5-0 och trots allt en stabil insats eftersom inte Tuve hade en enda riktigt farlig målchans, det var väl 2-3 skott som gick utanför i den första halvleken.
Nu vänder serien och vi skall möta Tuve igen redan nu på ONS 18/6 och vi skall försöka flytta fram matchen till 18:30 så att vi hinner hem till Sverige – Ryssland (EM-fotbollen)